Україна і світ

Коли саміт G7: дата проведення 50-го саміту

Під час саміту G7 лідери країн обговорюють широке коло питань, що становлять спільний інтерес: глобальна економічна ситуація, торгівля, інвестиції, фінанси, а також міжнародні конфлікти, тероризм, кібербезпека.

Коли саміт G7 у 2024 році

З 13 до 15 червня в Італії зберуться лідери країн G7, щоб обговорити низку гострих питань, що впливають на світовий порядок денний. У центрі уваги — війна Росії проти України, нестабільність на Близькому Сході, проблеми Африки та Індо-Тихоокеанського регіону, зміна клімату та міграційні проблеми.

Європейський Союз на саміті представлятимуть голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель. До них приєднаються лідери Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії.

Зараз дивляться

Шарль Мішель заявив, що ЄС продовжить запроваджувати жорсткі санкції проти Росії, поки вона не припинить порушувати Статут ООН. Водночас ці обмеження не поширюються на сільськогосподарську продукцію і добрива.

Що обговорюватимуть на засіданні G7

Саміт G7 стане ключовим моментом для вироблення скоординованої відповіді на глобальні виклики. Очікується, що лідери країн-учасниць ухвалять важливі рішення, спрямовані на підтримку України, забезпечення продовольчої безпеки, боротьбу зі зміною клімату та сприяння сталому розвитку.

Крім основних тем, лідери G7 також можуть торкнутися низки інших актуальних питань, як-от права людини, кібербезпека і боротьба з дезінформацією.

Саміт в Італії стане важливим майданчиком для діалогу і співробітництва, спрямованого на створення більш мирного, безпечного і процвітаючого світу.

Чи прибуде на саміт G7 у 2024 році Володимир Зеленський

Володимир Зеленський візьме участь у майбутньому саміті G7, який буде проходити в Італії. У рамках саміту Україна планує порушити низку важливих питань, зокрема тих, що стосуються зміцнення системи протиповітряної оборони і доставки американських винищувачів F-16.

Коли буде G7, особливу увагу планують приділити діалогу із США щодо необхідності посилення оборонної підтримки, розбудови коаліції винищувачів і прискорення поставок F-16 в Україну. Також обговорюватиметься проблематика ППО, яка зараз стоїть особливо гостро як для фронту, так і для мирних населених пунктів України.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-11 16:46:21