Україна і світ

Кіберактивісти та хакери ГУР заблокували роботу виробника ядерних боєприпасів

Фото: Pixabay

Кіберактивісти BO Team спільно з кіберфахівцями ГУР МО атакували російський інтернет-провайдер Вега. Внаслідок дій було заблоковано роботу, зокрема, Всеросійського науково-дослідного інституту технічної фізики, який розробляє ядерні боєприпаси.

Про це повідомило агентство Укрінформ, посилаючись на активістів, а також пресслужба ГУР.

Атака кіберактивістів на російський інтернет-провайдер

Кіберактивісти BO Team повідомили, що атакували інтернет-провайдер Вега з міста Снєжинськ Челябінської області. Зазначається, що “результати перевершили сподівання”.

Зараз дивляться

З ладу було виведено понад 1 173 комутаторів провайдера і десять серверів компанії, повністю знищено інформацію на них. Як наслідок вже п’ять днів поспіль заблоковано надання послуг інтернету та зв’язку цілій низці стратегічних підприємств міста.

Кіберактивісти додали, що перспективи їхнього повноцінного відновлення залишають бажати кращого.

У ВO Team зазначили, що інтернет-провайдер Вега є єдиним провайдером у місті. При цьому одне з містоутворюючих підприємств ВНІІТФ (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) – розробник ядерних боєприпасів – підключений лише до цього провайдера.

— Ключове, що отримали наші хакери, – персональні дані та документи цього заводу, який знаходиться під санкціями. З них вже очевидно, хто і яким чином допомагає інституту їх обходити. Здобуті в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив держоборонного замовлення, – йдеться у повідомленні.

У BO Team наголосили, що із задоволенням беруть на себе всю повноту відповідальності за цей зрив і обіцяють що він буде не останнім.

Вони додали, що сама ж російська компанія не знайшла нічого кращого, ніж просто повідомити, що її інфраструктура мережі зв’язку зазнала атаки, але обіцяла до середини 17 серпня все полагодити.

— Проте більше віриться в прогнози кібервоїнів BO Team, які говорять, що це можливо …, але “після дощику в четвер” і то, якщо “рак на горі свисне”, – підсумували активісти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці червня повідомлялося, що Центральний банк РФ, який фінансово забезпечує збройну агресію проти України, став ціллю хакерів ГУР Міноборони.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-17 16:27:13