Україна і світ

Карта Курської області на кордоні України та де зараз тривають бої

6 серпня 2024 року стався прорив кордону в Курській області Росії. Де саме розташована Курська область, наскільки вона далеко від України та яка зараз карта боїв у Курській області — читайте на Фактах ICTV.

Карта Курської області на кордоні з Україною

Курська область межує на південному заході з Сумською областю України, на сході — з Воронезькою, на півдні — з Бєлгородською, на північному заході з Брянською, на півночі – з Орловською, на північному сході — з Липецькою областями РФ.

Фото: скриншот /google /maps

Курська область є прикордонною, що полегшує логістику до зони бойових дій, тому тут базується чимало живої сили і техніки ворога.

Також на цій території розташовані стратегічно важливі для РФ об’єкти. Зокрема, Курська атомна електростанція з чотирма енергоблоками загальною потужністю 4 ГВт. Також планується запустити замість неї Курську АЕС-2, яка розташована лише за 60 км від кордону з Україною.

Не менш обговорюваним в мережі в останні дні є місто Суджа, розташоване за 10 км від кордону з Сумською областю.

Деякі експерти вказують на те, що воно може бути важливим через газогін, яким у Європу постачається російський газ. Також Суджа є великим транспортним хабом на шляху до Бєлгородської області, оскільки там проходить пряме залізничне сполучення.

Карта Курської області має такий вигляд:

Фото: скриншот /google /maps


Карта боїв у Курській області

У своєму звіті аналітики ISW заявляють, що українським військовим нібито вже вдалося захопити 45 кв. км території в Курській області. Це 11 населених пунктів, зокрема Миколаєво-Дар’їно, Дар’їно та Свердликово. Також військові нібито діють у Любимівці.

Своєю чергою російські воєнкори стверджують, що бойові зіткнення відбуваються за 15 км від Льгова, біля населеного пункту Кормські Бики на відстані 35 км від кордону України.

Ще 6 серпня у Росії стверджували, що нібито прорив стався у Суджанському і Коренівському районі Курської області. А 7 серпня 2024 року у російських телеграм-каналах писали, що українські військові нібито зайняли прикордонні села Дар’їно, Миколаєво-Дар’їно та Свердликове Курської області. Проте Генштаб ЗСУ ніяк не коментував цю інформацію ворога.

Карта Курської області з районами, де ведуться бойові дії, опублікована deepstatemap, має такий вигляд:

Фото: DeepState

Зверніть увагу, що оновлення інформації про бойові дії у Курській області відбувається із затримками.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 19:13:05