Україна і світ

Іспанія передасть Україні зенітну батарею Hawk: що відомо

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що її країна готується до відправлення матеріалів, необхідних для того, щоб у вересні Україна отримала повністю готову до використання зенітну батарею Hawk. 

Про це вона сказала під час відеоконференції із міністром оборони України Рустемом Умєровим, повідомляють на сайті Міністерства Збройних сил Іспанії.

Іспанія передасть Україні зенітну батарею Hawk: що відомо

Під час розмови Умєров представив оновлену інформацію про ситуацію на полі бою, а також про невідкладні потреби українських Збройних сил. 

Зараз дивляться

Своєю чергою Роблес докладно розповіла про майбутні постачання військового обладнання. Вона також відзначила значний прогрес у підготовці українських військовослужбовців, яка досягла 5 000 навчених солдатів.

– Міністерка також повідомила міністру Умєрову про майбутнє постачання матеріалів, необхідних для того, щоб у вересні Україна отримала повністю готову до використання зенітну батарею Hawk, яка збільшить потенціал протиповітряної оборони українських Збройних сил, – ідеться в повідомленні.

Роблес також наголосила на гуманітарному аспекті іспанської підтримки, що виражається в таких діях, як допомога сиротам і родичам українських солдатів провести кілька днів в Іспанії, полегшення транспортування з Польщі.

У свою чергу Умєров висловив щиру подяку за іспанську підтримку, яка сприяє обороні України перед лицем агресивної війни Росії.

Нагадаємо, 15 липня, уряд Іспанії розпочав передачу нового пакету військової допомоги Україні, до якого увійдуть десять німецьких танків Leopard, декілька екскаваторів та значна кількість протитанкових ракет.

Танки перед постачанням в Україну пройшли технічні процедури та комплексний ремонт. Вони цілком відповідають завданням, що передбачені бойовими позиціями на фронті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-25 18:47:04