Україна і світ

Густе варення з персиків на зиму: рецепт приготування Як зробити смачне та густе варення з персиків на зиму – читайте в матеріалі. 15 Серпня, 15:37


Варення з персиків на зиму за нашим рецептом не потребую додаткових загусників. Завдяки природному пектину, який міститься в персиках, варення матиме ідеальну густоту та структуру.

Головне – дотримуйтеся рецепта приготування персикового варення і у вас вийде смачна заготівля на зиму.

Цей десерт чудово підходить для сніданків, десертів та як доповнення до випічки.

Зараз дивляться

Варення з персиків на зиму: простий рецепт

Цей рецепт дозволяє зберегти натуральний янтарний колір варення, що робить його не лише смачним, а й привабливим на вигляд. Крім того, завдяки мінімальному часу варіння, персики зберігають свій насичений аромат і смак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • персики – 2 кг
  • цукор – 2 кг

Варення з персиків: рецепт покроково

  1. Для початку підготуйте персики. Їх можна не тільки ретельно помити, але й зняти шкірку, якщо вона вам здається грубою. Для цього обдайте фрукти окропом, а потім відразу опустіть їх у холодну воду — шкірка легко зніметься ножем. Після цього персики розріжте на половинки, видаліть кісточки та подрібніть м’якоть за допомогою занурювального блендера чи пропустіть через м’ясорубку.
  2. Пюре з персиків гарно змішайте з цукром у пропорції 1:1, щоб цукор почав розчинятися, і залиште цю смакоту на 2 години за кімнатної температури.
  3. Перший етап варіння. Перелийте пюре в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло. Після цього зніміть з вогню і дайте йому повністю охолонути. Можна перенести варення у льох чи комору.
  4. Повторення процесу. Цей процес потрібно повторити тричі. Після кожного короткого варіння (5 хвилин) охолоджуйте варення до кімнатної температури.
  5. На четвертому етапі дайте варенню покипіти довше – 25-30 хвилин. Це дозволить варенню досягти бажаної густини та набути янтарного кольору. Не забувайте постійно помішувати, щоб уникнути пригорання і забезпечити рівномірне випаровування.
  6. Після того, як варення з персиків на зиму досягне потрібної консистенції, розлийте його у стерилізовані банки та закатайте. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 15:46:09