Україна і світ

Грузинський соус сацебелі: смачний рецепт на зиму


Соус сацебелі – цю смачну класику грузинської кухні, можна легко і просто приготувати в домашніх умовах!

Цей густий ароматний соус ідеально підходить до м’яса, птиці та навіть до овочів.

Рецепт соусу сацебелі на зиму та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Соус сацебелі на зиму: рецепт

Для тих, хто любить трохи поекспериментувати, можна додати трішки крохмалю, щоб соус був густішим, а зелень дрібно нарізати.

Інгредієнти на 4 півлітрові банки:

  • помідори – 2 кг
  • солодкий перець – 0,5 кг
  • гіркий перець – 1-2 шт. (залежно від бажаної гостроти)
  • часник – 2 головки
  • базилік чи кінза – 1 пучок
  • петрушка – 1 пучок
  • хмелі-сунелі – 2 ч. л. (важливий інгредієнт, що додає соусу класичного смаку)
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 200 г
  • оцет 9% – 80 г

Базилік або кінзу можна обирати за вашим смаком, хоча в класичний сацебелі кладуть саме кінзу.

Приготування:

  1. Всі овочі: помідори, два види перцю, часник, зелень подрібнюємо за допомогою м’ясорубки чи збиваємо у блендері.
  2. Отриману овочеву суміш переливаємо в каструлю з товстим дном і доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 30 хвилин, часто помішуючи, щоб соус не пригорів.
  3. Після цього перебиваємо соус блендером до однорідної консистенції. Додайте сіль, цукор, оцет і хмелі-сунелі. Готуємо ще близько 15-20 хвилин, щоб соус загуснув і набув насиченого смаку.
  4. Готовий гарячий соус сацебелі розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Соус сацебелі на зиму стане ідеальним доповненням до будь-якої страви. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 11:37:47