Суспільне мовлення

Фестиваль документального кіно “Docudays UA” стартує у Львові: програма

У суботу, 12 листопада, у Львові стартує Мандрівний міжнародний кінофестиваль про права людини “Docudays UA”. Львів’янам презентують чотири стрічки. Ще одне короткометражне кіно покажуть у Трускавці. Про це повідомили організатори “Docudays UA”.

Цьогоріч темою фестивалю став “Надзвичайний стан”.

“Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права – під постійною загрозою”, — повідомляють організатори.

До програми “Docudays UA” увійде блок короткометражних стрічок, знятих українськими режисерами й режисерками від початку повномасштабного вторгнення. Окрім того, на фестивалі презентують українські та іноземні фільми з програми, яку команда готувала ще взимку для показів у кінотеатрах Києва.

“Ми очікуємо на приїзд та участь у дискусіях режисерів фільму “Казка про коника” Дениса Страшного та Уляни Осовської, а також режисерки фільму “Фортеця Маріуполь. Орест” Юлії Гонтарук і головного героя її фільму, голови пресслужби полку “Азов” у Маріуполі Дмитра Козацького (позивний Орест)”, — йдеться у повідомленні.

Мандрівка Львівщиною триватиме з 12 по 22 листопада. У Львові покажуть чотири стрічки:

12 листопада о 17:00 відбудеться відкриття фестивалю, а також показ і обговорення фільму “Казка про коника”. Зареєструватись на подію можна за посиланням.

15 листопада о 16:00 — показ і обговорення фільму “Літургія протитанкових перешкод”. Реєстрація за посиланням.

18 листопада о 16:00 — показ і обговорення фільму “Земля Івана”. Реєстрація за посиланням.

22 листопада о 16:00 — показ і обговорення фільму “Фортеця маріуполь. Орест”. Закриття фестивалю. Реєстрація за посиланням.

Також кінопоказ проведуть у Трускавці. Фільм “І кожна річка” можна буде переглянути 19 листопада о 15:00. Зареєструватись на подію можна за посиланням.

З міркувань безпеки точну адресу подій повідомлять тільки зареєстрованим учасникам. Також кінопрограму “Надзвичайний стан” можна буде переглянути онлайн на сайті Docuspace за посиланням. Стрічки будуть доступними лише на території України.

Фестиваль триватиме до 30 грудня. За цей час “Docudays UA” побуває у 22 областях України та за кордоном.

Читайте також

Львівський театр імені Лесі Українки вступив до найбільшої театральної асоціації Європи

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На французькому фестивалі виступить львівський Театр Лесі


Джерело: Суспільне мовлення України