Україна і світ

Джон Ландау помер – що відомо про продюсера Титаніка й Аватара

Американський продюсер Джон Ландау, який працював над фільмами Титанік та Аватар, помер у віці 63 років.

Продюсер Джон Ландау помер – що відомо

Про втрату сповістив співголова Disney Entertainment Алан Бергман. Причина смерті Джона Ландау наразі невідома.

Алан Бергман назвав продюсера “візіонером”, чий талант і пристрасть втілили деякі з найбільш незабутніх історій на великому екрані.

Зараз дивляться

– Його видатний внесок у кіноіндустрію залишив незгладимий слід, і нам його буде дуже не вистачати. Він був культовим і успішним продюсером, але ще кращою людиною та справжньою силою природи, яка надихала всіх навколо себе, – висловився Бергман.

Джон Ландау увійшов в історію в 1997 році з Титаніком, який став першим фільмом, що зібрав $1 млрд у світовому прокаті. Він побив цей рекорд двічі, знявши Аватар у 2009 році та сиквел Аватар: Шлях води у 2022 році.

Ландау народився 23 липня 1960 року в Нью-Йорку в сім’ї кінопродюсерів. Здобув освіту в Американській школі кінематографічних мистецтв в Лос-Анджелесі. На початку 1900-х років був віце-президентом компанії 20th Century Fox.

Ландау тісно співпрацював із режисером Джеймсом Кемероном. За Титанік він був нагороджений премією Оскар та Золотий глобус, а за Аватар отримав Золотий глобус та номінацію на Оскар. У Джона Ландау залишилася дружина та двоє синів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 11:56:04