Україна і світ

Doc Kyiv Fest: дата проведення та програма фестивалю

Українська столиця готується приймати фестиваль Doc Kyiv Fest, що стане глобальним хабом глядацького документального кіно. З 28 до 30 березня у кінотеатрі Планета Кіно діятиме майданчик для зустрічі та обміну досвідом, ідеями, баченням майбутнього індустрії.

Що покажуть на Doc Kyiv Fest

Під час кінопоказів глядачів побачать середньоформатні стрічки, що демонструють життя в усій його багатогранності. До участі запрошені фахівці з України та всього світу, що займаються режисурою, маркетингом, просуванням та продажами саме документального кіно, призначеного для масового глядача.

Засновники фестивалю – ГО Кінофест, медіакомпанія StarlightMedia та Одеський міжнародний кінофестиваль. Ініціатори заходу переконані, що документальне кіно давно припинило бути суто нішевим продуктом.

Зараз дивляться

– Воно стало частиною масової культури, саме через глядацьку документалістику – кіно яке дивляться не за особливої нагоди, а буквально щодня, на рівні із художніми фільмами, серіалами. Його все частіше можна побачити на різних медійних майданчиках. І останніми роками тренд все більше набирає обертів, – зазначила генеральна креативна продюсерка Starlight.Doc Тетяна Гребенік.

Спеціально для фестивалю був створений ролик, що запрошує до хабу Doc Kyiv Fest обговорити майбутнє та місце глядацької документалістики у світі. Ідею та сценарій ролика розробляв Олексій Ігнат’єв. Над створенням артвіжуалів працював сучасний художник-графік Закентій Горобйов.

– Одним із головних символів айдентики став контейнер. Взявши його за основу, ми створили систему візуальної доставки контенту до глядача, яка працює на різних платформах. Від діджиталу до кінотеатру. Ролик органічно продовжує всю кампанію  – в ньому ми розкриваємо місто, сучасну документалістику і не втрачаємо звʼязок зі знаковими документальними  фільмами, що були  зняті саме в Україні, — пояснює керівник дизайн бюро Starlight Media Олексій Рєпік.

Як потрапити на Doc Kyiv Fest

Детальну програму індустріальної секції та її спікерів оголосять за кілька днів. Квитки на покази фестивальних програм будуть доступні вже за тиждень. Зараз триває акредитація для фахівців кіноіндустрії. Зареєструватися можна на сайті заходу, перейшовши за посиланням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-06 17:07:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин