Україна і світ

Директорка лікарні на Прикарпатті заробляла на відкатах від фармкомпанії: їй загрожує до 6 років


У поліції Івано-Франківської області повідомили про затримання 42-річної директорки однієї з районних лікарень та трьох представників фармкомпаній, які розробили схему неправомірного заволодіння коштами, виділеними медзакладу на закупівлю лікарських препаратів.

Як обходили процедуру публічних закупівель

Було встановлено, що директорка лікарні уклала договори із трьома представниками фармкомпаній на постачання необхідних для лікарні медикаментів та лікарських засобів. Але керівниця навмисне дробила кількість, щоби обійти процедуру публічних закупівель.

Жінка працювала лише з представниками “потрібних” фармацевтичних компаній, за що отримувала від них відкати.

Зараз дивляться

Правоохоронці встановили,  що за рік директорка отримала щонайменше 100 тис. грн хабарів.

Обшуки були проведені не тільки у її помешканні та на робочому місці, а також у помешканнях та робочих місцях представників фармкомпаній.

Вилучені записи чорнової бухгалтерії, оригінали медичних документів, банківські карти, на які перераховували гроші, та інші докази протиправної діяльності.

Покарання буде і за отримання хабаря і за його пропонування

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі підприємцям загрожує від 17 до 68 тис. грн штрафу або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

А директорку медзакладу за отримання хабарів можуть ув’язнити на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи: цілодобовий домашній арешт та особисте зобов’язання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 11:11:26