Україна і світ

Цинізм окупантів Маріуполя: в обмін на лікування вимагають оформити паспорт РФ

Окупаційна влада Маріуполя вимагає від місцевих жителів, щоб вони оформляли російські паспорти перед тим, як отримати медичну страховку і відповідно лікування. Про це у своєму Telegram-каналі написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, паспортний примус набирає обертів. Тепер людям відмовляють у лікуванні та/або обстеженні навіть на наявному обладнанні, якщо у них немає державної медстраховки.

– Для отримання страховки потрібно мати російський паспорт. Навіть до такого цинізму дійшло – паспорт або смерть в прямому сенсі, – пише Андрющенко.

Зараз дивляться

За його словами, медична система в Маріуполі стрімко колапсує. Не поліпшується ситуація з інсулінозалежними – на все місто єдиний лікар-ендокринолог, який веде прийом лише до 13 години.

ЛОР-відділення – теж одне на місто в лікарні інтенсивної терапії в стаціонарі з обмеженою кількістю місць, зазначає помічник міського голови.

– Онкозахворювання – пряма дорога в один кінець. При цьому знову розгорнуті військові госпіталі на базі працюючих стаціонарів, – пише Андрющенко.

І констатує: наслідки цього – вичерпання запасів плазми і крові, нестача ліжко-місць, зростання смертності серед цивільного населення

Джерело: Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-30 14:26:04