Україна і світ

Цілі Курської операції ЗСУ: Сирський розкрив деталі

Курська операція була розпочата українськими військами, зокрема, через плани російської сторони щодо нового наступу на Україну з території Курщини.

Про це в інтерв’ю CNN розповів головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський.

Цілі Курської операції: пояснення Сирського

– Ця операція зменшила загрозу наступу противника. Ми не дали їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб (ворог, – Ред.) міг відчути те, що відчуваємо ми щодня, – пояснив він.

Головком ЗСУ заявив, що прорив на початку серпня в Курську область РФ став успішним, а також виклав основні цілі цієї операції. Серед них:

Зараз дивляться
  • не дати ворогу використати Курщину як плацдарм для нового наступу;
  • відтягнути сили РФ від інших районів;
  • створити зону безпеки;
  • не допустити обстрілу цивільних об’єктів через кордон;
  • захопити військовополонених;
  • підняти моральний дух Сил оборони і країни загалом.

Олександр Сирський додав, що Росія перекинула до Курської області десятки тисяч військових, включно з деякими зі своїх найкращих повітряно-десантних підрозділів.

Він додав зауважив, що попри успішну операцію, у російської армії є перевага в авіації, в ракетах, в артилерії, у кількості витрачених боєприпасів, живій силі, танках, БМП. Саме ерез наявність такої переваги у РФ, Україна мала діяти обережніше, а тому робити розумніші та ефективніші кроки у війні.

– Ми не можемо воювати так, як вони, тому ми повинні використовувати, перш за все, максимально ефективний підхід, застосовувати свої сили і засоби з максимальним використанням особливостей рельєфу місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу, – сказав він.

Головком ЗСУ особливо відзначив перспективну українську програму безпілотників та іншу вітчизняну високотехнологічну зброю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Головнокомандувач ЗС України / Олександр Сирський

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 23:02:22