Україна і світ

Чи можливий блекаут взимку в Україні: відповідь Укренерго

Взимку будуть складнощі, але блекауту не буде.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна повідомив керівник Укренерго Володимир Кудрицький.

– Якщо ми згадаємо 22-23 роки, дуже складна зима, коли у нас було мало західних систем ППО, у нас було дуже мало трансформаторів, у нас був запас, але його було малувато, і у нас ще не було захисту такого інженерного, як зараз. Ми ту зиму пройшли з епізодичними знеструмленнями міст. Але ми не можемо сказати, що у нас, знаєте, замерзла вся країна чи не працювала каналізація, – зауважив він.

Зараз дивляться

Чи буде блекаут взимку в Україні

Кудрицький додав, що, звісно, взимку будуть складнощі і на українців чекає багато випробувань.

– Але я не вважаю, що у нас буде якийсь апокаліптичний сценарій. Я вважаю, що ми не допустимо блекауту. Ми в “Укренерго” навчилися протидіяти тактиці ворога, коли бачимо, як вони намагаються покласти енергосистему, куди вони атакують. І ми знаємо, як її відбалансовувати для того, щоб вона продовжувала працювати. Будемо відновлювати те, що буде пошкоджено, – зауважив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадуємо, що зараз енергосистема України відновлюється після дев’яти масованих атак РФ, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. У зв’язку з цим, сьогодні, 29 серпня, графіки погодинних відключень електроенергії застосовуватимуть упродовж усієї доби.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 16:12:38