Україна і світ

Через підкуп та дискредитацію: Кремль намагається придушити протести дружин мобілізованих

Російська влада, ймовірно, намагається придушити публічні протести дружин російських солдатів шляхом їх підкупу чи дискредитації в інтернеті.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Як зазначили у відомстві, така тенденція в РФ спостерігається після невеликих протестів у Москві в листопаді 2023 року.

Зараз дивляться

За оцінкою розвідки, дослідження так званих незалежних російських ЗМІ та коментарі самих дружин свідчать про те, що останніми тижнями влада РФ почала пропонувати сім’ям збільшені грошові виплати в обмін на те, що вони мовчатимуть і утримаються від протестів.

Також фіксуються спроби дискредитації акцій дружин окупантів.

Наприклад, 27 листопада цього року одна з онлайн-груп дружин солдатів РФ оприлюднила маніфест проти “безстрокової мобілізації”. А орієнтовно 31 листопада група була помічена попереджувальним ярликом “фейк”. Ймовірно, це стало наслідком дій прихильників кремлівського режиму.

– Влада (РФ, – Ред.), швидше за все, особливо чутливо реагує на будь-які протести родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року і зараз вже більш як рік на фронті, – зазначається в аналізі.

7 листопада цього року дружини російських солдатів провели, ймовірно, першу публічну вуличну акцію протесту в Москві за весь час повномасштабної війни. Вони розгорнули плакати з вимогою відвести своїх чоловіків від лінії фронту. Міліція розігнала протест за лічені хвилини.

Кремль робить ставку на війну

Як відомо, путінський режим планує збільшити військові витрати бюджету в 2024 році майже вдвічі – до 10,8 трлн рублів (орієнтовно $112 млрд) із 6,4 трлн рублів у поточному році.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Як наголошували в Офісі президента України, це свідчить про те, що Кремль робить ставку на подальшу війну і готовий вкладати все у вбивство українців.

1 грудня з’явилася інформація, що диктатор РФ Володимир Путін збільшив штат російських військ майже на 170 тис. осіб. Він підписав указ про встановлення штатної чисельності збройних сил Росії у понад 2,2 млн осіб, серед яких 1,3 млн військовослужбовців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 13:00:56