Україна і світ

Больше двух недель в реанимации: в Днепре выходили 16-летнюю девушку после страшного ДТП


Фахівці міської клінічної лікарні Дніпра буквально поставили на ноги 16-річну Анастасію, яка після страшної ДТП не могла самостійно пересуватися через важкі травми.

16 днів у реанімації

– Анастасія постраждала внаслідок масштабної аварії в Житомирі. Дівчина провела 16 днів у реанімації, а потім із Житомира приїхала до Дніпра на реабілітацію, – ідеться в повідомленні.

За словами медиків, Настя буквально знову вчилася ходити, тримати предмети і говорити.

Як розповіла мама дівчини Раїса Налета, того трагічного дня вони сім’єю їхали на відпочинок. В автомобіль врізалася фура, якраз із того боку, де сиділи діти. Усіх викинуло на узбіччя. Настя постраждала найбільше.

Зараз дивляться

Постраждав мозок

За словами медиків, дівчина отримала перелом основи черепа. Однак найбільше постраждав мозок. Через це вона не могла ходити, а також у неї погіршився зір.

Після реанімації постраждалу перевели в міську лікарню Дніпра, де вже за тиждень Анастасія змогла зробити перші кроки самостійно.

Встала і пішла

– Мені масажі робили і після них я почала ходити. Одного разу прямо встала і пішла, – згадує дівчина.

За словами медиків, Анастасія має велику силу волі і прагне одужати якнайшвидше.

– Спочатку вона могла переміщатися тільки в колісному кріслі, потім почали займатися вертикалізацією і, до речі, за дуже короткий час вона вже почала ходити самостійно, – поділилася фізіотерапевт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Відкритий

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 15:29:26