Україна і світ

Безпілотні системи вже переважають за ефективністю артилерію – Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Безпілотні системи на полі бою вже переважають за ефективністю класичні види зброї, включно з артилерією. 

Про це заявив заступник Головнокомандувача ЗС України полковник Андрій Лебеденко під час конференції в межах хакатону Precision, присвяченого безпілотним системам. 

Які технологічні зрушення відбулися за час повномасштабної війни

За словами Лебеденка, за останні майже три роки на полі бою відбулись суттєві технологічні зрушення.  

Зараз дивляться

Він зазначив, що командування ЗСУ бачить цю технологічну перспективу. Проте головне, за на думку Лебеденка, віднайти найефективніші рішення для збереження життя українських воїнів.  

Водночас українська армія потребує постійного покращення безпілотних систем – машинне бачення, елементи штучного інтелекту, рої безпілотників та сучасні засоби РЕБ. 

Зазначається, що пріоритетні напрямки для ЗСУ та виробників зброї – також технологічні. Зокрема, це перехоплювачі, системи коригування вогню артилерії, контрбатарейна боротьба, безпілотні системи, які здатні ефективно працювати на оперативні та стратегічні глибини. 

Реформування безпілотних систем: що відомо

Серед найближчих кроків щодо реформування безпілотних систем – впровадження тактики ударів роями та інсталяція систем “свій-чужий” на безпілотних засобах, які раніше використовувались лише в авіації.  

Андрій Лебеденко розповів, що нині Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поставив задачу комплексно застосовувати роботизовані комплекси і безпілотники на полі бою.  

До прикладу, замінити взводний опорний пункт технологічними системами, коли персонал знаходиться поза межами небезпечної зони.  

– Ми можемо мати технологічну перевагу, яка дозволить нам перемогти, – резюмував Андрій Лебеденко. 


Джерело: Генштаб ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 12:18:09