Україна і світ

Без страждань немає успіху: психологи про те, як перестати бути вічним борцем


Експерти популярного онлайн-ресурсу Психологічна підтримка пояснили, як перестати бути вічним борцем і жити в переконанні, що без страждань не отримаєте любові та підтримки від близьких.

– Якщо в дитинстві вас постійно критикували, не підтримували та знецінювали ваші почуття, це залишило слід. Ви звикли, що за визнання треба боротися, що без тяжких подолань перешкод ви не отримаєте бажаного, – кажуть фахівці.

Перестати бути вічним борцем

Психологи розповіли, як перестати бути вічним борцем:

перестаньте себе критикувати. Хто вам сказав, що ви маєте бути ідеальними? Ваш внутрішній критик – це голос із минулого, який вам більше не потрібен. Замість того, щоб з’їдати себе за помилки, дайте собі трохи ласки. Помилки – це нормально. Це частина шляху;

Зараз дивляться

забудьте про перфекціонізм. Вам не потрібно скидати 10 кг/отримувати ще одну освіту/купувати новий телефон, щоб почати ходити на побачення/відкривати бізнес/знімати щодня сторіз. Починайте з того, що є. Робіть на свою трієчку з плюсом, а не на п’ятірку з плюсом. Головне – діяти і не вигорати;

встановіть особисті кордони. Чітко визначте, як із вами не можна поводитися. І дотримуйтеся цих правил щодо всіх, особливо батьків, керівників і партнерів. Ви маєте право на повагу та особистий простір. Якщо хтось порушує ваші кордони, м’яко, але впевнено нагадайте про правила.

Експерти закликають пам’ятати, що життя – це не про вічну боротьбу. І ви заслуговуєте на успіх, любов і підтримку просто так, без страждань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Психологічна підтримка

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 09:34:42