Україна і світ

Бех-Романчук вийшла до фіналу у потрійному стрибку на Олімпійських іграх-2024

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук вийшла до фіналу у змаганнях з потрійного стрибка.

У кваліфікації взяла участь 31 легкоатлетка. Крім українки за місце у фіналі змагалася Ольга Корсун, але її результат не дозволив подолати кваліфікацію.

Бех-Романчук вийшла у фінал на Олімпіаді-2024

За регламентом змагань, до фіналу проходили всі стрибунки, які виконали норматив 14.35 м, або щонайменше 12 найкращих за підсумками кваліфікації.

Зараз дивляться

У першому стрибку Бех-Романчук показала результат 14.30 метрів. Спортсменці не вистачило п’яти сантиметрів для прямої кваліфікації у фінал з першої спроби. Корсун першу спробу стрибнула на 13.06 метрів.

Друга спроба обох українок була невдалою та не зарахованою. Третю спробу Корсун також провалила через заступ, а ось Бех-Романчук стрибнула на 14.09 м.

Відтак, найкращим результатом Марини стала перша спроба, чого вистачило для кваліфікації. Вона пройшла до фіналу за добором.

За прямою кваліфікацією до фіналу пройшли сім спортсменок, зокрема уродженка Вінниці Дар’я Деркач, яка виступає за Італію.

Для Бех-Романчук – це дебютний виступ на Олімпійських іграх у потрійному стрибку. На попередніх Олімпіадах у Ріо та Токіо вона виступала у стрибках у довжину. Фінал жіночого потрійного стрибка на Олімпіаді-2024 відбудеться у суботу, 3 серпня, о 21:20 за київським часом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 21:27:09