Україна і світ

Армія РФ за останні 6 днів не просунулася ні на один метр у напрямку Покровська – Сирський

Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України змогли стабілізувати ситуацію на Покровському напрямку Донецької області, завдяки чому протягом останніх шести днів російські війська не мають там жодних просувань.

Про це в інтерв’ю CNN розповів головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський.

Зупинка військ РФ на Покровському напрямку

В інтерв’ю Сирський визнав тиск військ РФ у районі Покровська, який є стратегічним містом на сході України. Останні кілька тижнів на цьому напрямку найскладніша і найгарячіша ділянка фронту.

Зараз дивляться

За словами головкому ЗСУ, попри нещодавні успіхи армії РФ на цьому напрямку, українським Силам оборони вдалося зупинити просування військ противника.

– За останні шість днів противник не просунувся ні на один метр у напрямку Покровська. Іншими словами, наша стратегія працює, – сказав він.

Генерал Сирський пояснив, що ЗСУ позбавили ворога «можливості маневрувати і перекидати сили посилення з інших напрямків».

– І це послаблення виразно відчувається на інших напрямках. Ми відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу знизилися, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше очільник Покровської ЦВА Сергій Добряк розповідав, що в деяких кварталах Покровська споруджуються оборонні укріплення на випадок вуличних боїв, проте більшість фортифікацій навколо міста зведено ще 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 23:00:06