Україна і світ

Антициклон принесе спеку до +35°C: погода в Україні наступного тижня

На вихідних із південного заходу до території України надійде циклон, який принесе короткочасні дощі. А наступного тижня знову очікується підвищення температури та суха погода.

Про це Фактам ICTV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталя Птуха.

На вихідних прийде циклон

За словами Наталі Птухи, 3 серпня вночі у низці західних областей, а також на Вінниччині та Житомирщині, а у денні години вже в більшості регіонів України пройдуть короткочасні дощі, місцями грози.

Зараз дивляться

– 4 числа дощі дійдуть і до південного сходу країни. Нарешті дощі дістануться до деяких регіонів із надзвичайною посухою. 5 числа на Правобережжі все ще відчуватиметься нестійкість синоптичних процесів, тому місцями пройдуть короткочасні дощі, – наголошує Наталя Птуха.

Антициклон пануватиме в Україні

З 7 серпня на територію України впливатиме поле високого тиску – доволі потужний антициклон. Він пануватиме над східною Європою, що забезпечить нам погоду без опадів. За словами Наталі Птухи, саме в цей період – з 8 та 9 серпня – очікуємо підвищення температур, і знову по південних областях України можуть бути доволі високі значення – до +35 °C.

Попередження про пожежну небезпеку

За даними Укргідрометцентру, 3-5 серпня в Україні, крім Волинської, Рівненської, Закарпатської, прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

4-5 серпня з пожежної небезпеки виключаються ще Львівська, Івано-Франківська, Хмельницька та Чернігівська області.

За словами Наталі Птухи, з 7 серпня і до вихідних буде переважно без опадів.

Прогноз погоди в Україні на 3 серпня

В Україні переважатиме мінлива хмарність. Вночі у західних, Житомирській та Вінницькій областях, а вдень в Україні, крім сходу та південного-сходу, очікуються короткочасні дощі, місцями грози. У західних регіонах країни подекуди сильні дощі.

Вітер переважно південний, у західних областях – із переходом на північний, 5-10 м/с.

Температура вночі +13-18 °C, у південній частині +18-23 °C; вдень +27-32 °C, на Одещині та в Криму до +34 °C, у західних та північних областях +20-25 °C.

Прогноз погоди на 4-5 серпня

Упродовж цих двох днів прогнозується мінлива хмарність.

4 серпня очікуються короткочасні дощі, подекуди з грозами, у більшості західних, вночі південно-східних, а вдень і в північних областях без опадів. 5 серпня в Україні без опадів, лише у східних, а вдень і в західних областях місцями пройде невеликий дощ.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі +17-22 °C, у західних та північних, а 5 серпня і в центральних областях +12-17 °C; вдень +22-27 °C, на південному сході країни +27-32 °C.

Прогноз погоди на 6-7 серпня

pixabay

6 серпня на Правобережжі, а 7 серпня по Україні, крім західних областей, очікуються невеликі дощі та грози. У південно-східній частині вони пройдуть місцями.

Температура вночі +12-18 °C, вдень +21-27 °C; на півдні країни та у східних областях вночі +15-21 °C, вдень +24-30 °C.

Консультативний прогноз на 8-11 серпня

У ці дня в Україні переважно без опадів. Температура вночі коливатиметься в межах +14-20 °C, вдень +24-30 °C; на півдні та південному сході країни очікується вночі +17-23 °C, вдень +27-33 °C.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 08:07:08