Україна і світ

У британській розвідці пояснили, чому РФ не змогла захистити аеродром в Енгельсі

Росія перекинула системи ППО середньої дальності на фронт, залишивши стратегічні об’єкти в тилу без захисту.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

У відомстві нагадують, що 26 грудня російська авіабаза в Енгельсі була атакована вже вдруге за три тижні. Російські ЗМІ повідомили, що удару по одній з основних оперативних баз російського флоту стратегічних бомбардувальників було завдано безпілотними літальними апаратами.

За даними британської розвідки, Росія тривалий час приділяла велику увагу підтримці передових наземних систем ППО, але стає очевидно, що росіянам важко протистояти повітряним загрозам глибоко всередині Росії.

Однією з проблем для Росії, ймовірно, є попит на сучасні системи ППО середньої дальності, як Панцир-С1, які могли б зіграти основну роль у протидії безпілотникам.

– Окрім як для точкового захисту стратегічно важливих об’єктів, як Енгельс, ці системи зараз необхідні у великій кількості для прикриття польових штабів поруч з лінією фронту в Україні, – підкреслили у розвідці.

26 грудня на аеродромі в російському Енгельсі Саратовської області пролунали вибухи.

За даними українського журналіста, ведучого проєкту Шукай своїх Володимира Золкіна, пошкоджено п’ять стратегічних бомбардувальників-ракетоносців ТУ-95 та вщент знищено диспетчерську вежу.

Також загинули 17 окупантів, ще 26 дістали поранення.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Maxar


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 12:48:12