Україна і світ

Мета Путіна – затягнути війну, ми повинні не дати йому це зробити – глава МЗС Естонії

Наразі завдання російського диктатора Володимира Путіна – затягнути війну, щоб вимотати українську оборону та союзників.

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що зараз дуже важливо не дати президентові РФ це зробити. Навпаки – треба дати Україні можливість силою тиснути на Росію.

– Ця війна перебуває у критичному поворотному моменті для західних союзників. Зараз так виглядає, що стратегічна мета Путіна, яку він ставить, – це затягнути війну. А ми маємо її завершити раніше. Але, не примушуючи Україну до фальшивих мирних переговорів та поступок, а, навпаки, даючи більше важкого озброєння, включаючи протиповітряну оборону, включаючи ракети великої дальності без політичних запобіжників, включаючи танки, – сказав він.

Рейнсалу зазначив, що потрібно посилювати тиск Заходу на РФ шляхом запровадження нових санкцій в енергетичній галузі, а також продовжувати подальшу ізоляцію Росії, включаючи створення спеціального трибуналу.

Естонський міністр підкреслив, що тиску на Україну для схиляння до мирних переговорів з РФ із боку західних країн немає і він неприпустимий. Потрібні передумови для досягнення мети України, вважає політик.

– По-перше, повне звільнення усієї української території. По-друге, чітке відшкодування державою-агресором усіх завданих збитків. І, по-третє, справедливість. Ті, хто відповідальний за цей акт агресії, мають постати перед трибуналом, – сказав глава МЗС Естонії.

Нагадаємо, 29-30 листопада на саміті країн НАТО у Бухаресті, серед іншого, обговорюють надання військової допомоги Україні для боротьби з Росією.

Фото: МЗС Естонії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Настоящее время

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-30 16:44:17