Україна і світ

На фронті загинув Артем Колбасинський – він був артистом балету


Артист балету Артем Колбасинський загинув на фронті, боронячи Україну від російської агресії. Йому було лише 24 роки.

Загинув Артем Колбасинський – що відомо

Про смерть артиста та військового повідомили на сторінці Клайпедського державного музичного театру Литви, де працював Артем.

У театрі зазначили, що навесні 2022 року він поїхав з Литви до України, тому що хотів захищати рідну землю та близьких. Артем Колбасинський казав, що не може залишатися спокійно жити у Клайпеді з коханою дівчиною, бо втратить гідність та людяність.

– Я повинен повернутися до своєї країни і захищати її від окупантів. Це мій обов’язок і перед Батьківщиною, і перед близькими, хто там залишився. Але це рішення було важким, я не буду його приховувати, – цитують слова Артема колеги.

В Академії танцю Сержа Лифаря, випускником якої був Колбасинський, не можуть дібрати слів від гіркоти втрати.

– Війна продовжує свої нестерпні чорні жнива і сіє у серця людей горе й смуток, біль і тугу. Ніякі слова не зможуть передати біль втрати. Скорбота – безкінечна. Горе – безмірне. Герої не вмирають! Вони живуть у наших серцях і спогадах. Вічна пам’ять Герою, – йдеться в повідомленні.

Від початку повномасштабного вторгнення чимало діячів культури змінили звичну справу на службу в армії. Музиканти, письменники, актори та художники захищають Україну від російських загарбників. На жаль, нерідко з фронту приходять трагічні звістки. Нещодавно стало відомо, що на війні загинув музикант з Чернівців Пилип Стахов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Клайпедський музтеатр

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 13:19:40