Україна і світ
Зелені помідори фаршировані на зиму: рецепт з перцем та зеленню
Фаршировані зелені помідори на зиму – закуска не складна у приготування та дуже апетитна! Взимку вона буде чудово поєднуватися з картоплею та оселедцем.
Як приготувати зелені помідори фаршировані гострим перцем і петрушкою та варіанти начинок – читайте в матеріалі.
Ми впевнені, зелені помідори можна приготувати на зиму так, щоб вони стали смачною та ароматною закускою! Найкраще підходять щільні, середнього розміру плоди без пошкоджень.
Зелені помідори фаршировані гострим перцем і петрушкою: рецепт
Для начинки обирайте інгредієнти до вашого: можна додати моркву, цибулю та солодкий перець.
Інгредієнти:
- зелені помідори – 5 кг
- сіль – 3/4 склянки
- вода – 5 л
- цукор – 1,5 склянки
- оцет 9% – 1 склянка
- петрушка – до смаку
- часник (дрібно нарізаний) – 1 склянка
- перець гострий – до смаку
- горошини чорного перцю – 10-12 шт.
Як приготувати фаршировані зелені помідори на зиму покроково:
- Помідори гарно промити холодною водою і зробити на кожному хрестоподібні розрізи до середини плоду.
- Для начинки до подрібненого часнику додати нарізану зелень та дрібно нарізаний перець. Перемішати.
- За допомогою чайної ложки заповніть начинкою кожен помідор.
- Викладіть фаршировані помідори у підготовлені стерилізовані трилітрові банки.
- У велику каструлю влийте воду, додайте сіль та цукор, розмішайте та доведіть до кипіння. Під час кипіння додайте лавровий лист і горошини чорного перцю. Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, зніміть з плити і влийте оцет.
- Залийте маринадом помідори в банках. Поставте банки на стерилізацію – близько 20 хвилин.
- Потім банки закрийте кришками, обгорніть теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-01 10:41:37