Гречаний чай: усе що треба знати та як правильно заварювати
Гречаний чай вже давно набув популярності серед прихильників здорового способу життя завдяки своїм численним корисним властивостям.
Склад гречаного чаю: антиоксиданти та інші цінні нутрієнти, які допомагають покращувати травлення, нормалізують кров’яний тиск, стабілізують рівень цукру в крові та сприяють детоксикації організму.
Крім того, чай із гречки приємний на смак. Експерти кажуть, що в цьому напої гармонійно поєднуються відтінки горіхів, ванілі та солодкої здоби.
А ще він не містить глютену і кофеїну, що дозволяє вживати його в будь-який час доби.
Гречаний чай: як заварювати
Для приготування цього корисного напою знадобиться близько 5 г насіння татарської гречки. Насіння слід помістити в заварник та залити 250 мл окропу. Напій настоюється 4-5 хвилин, після чого його можна пити.
Гречаний чай можна заварювати до трьох разів, а насіння, що залишилося, за бажанням з’їсти.
У лікувальних цілях рекомендується щодня вживати гречаний чай протягом місяця по 3 рази на день, після чого зробити місяць перерви і повторити курс.
Гречаний чай: користь
Чай з гречки має надзвичайно багатий хімічний склад, який включає амінокислоти, ненасичені жирні кислоти, флавоноїди та вітаміни. Серед його основних корисних властивостей:
- Зменшує набряки.
- Очищає судини.
- Знижує рівень глюкози.
- Покращує функцію нирок.
- Заспокоює нервову систему.
- Зміцнює імунітет.
- Покращує травлення та сприяє схудненню.
Альтернатива зеленому чаю та каві – чудовий напій для тих, хто уникає кофеїну, забезпечуючи ефект бадьорості без шкідливих наслідків.
Гречаний чай: шкода
Попри корисні властивості, гречаний чай має деякі протипоказання. Його не рекомендується вживати при загостренні хвороб шлунка чи кишківника, а також людям з порушеннями згортання крові.
Джерело: fitomarket.com.ua
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-12 13:51:00