Україна і світ

Гречаний чай: усе що треба знати та як правильно заварювати


Гречаний чай вже давно набув популярності серед прихильників здорового способу життя завдяки своїм численним корисним властивостям.

Склад гречаного чаю: антиоксиданти та інші цінні нутрієнти, які допомагають покращувати травлення, нормалізують кров’яний тиск, стабілізують рівень цукру в крові та сприяють детоксикації організму.

Крім того, чай із гречки приємний на смак. Експерти кажуть, що в цьому напої гармонійно поєднуються відтінки горіхів, ванілі та солодкої здоби.

А ще він не містить глютену і кофеїну, що дозволяє вживати його в будь-який час доби.

Гречаний чай: як заварювати

Для приготування цього корисного напою знадобиться близько 5 г насіння татарської гречки. Насіння слід помістити в заварник та залити 250 мл окропу. Напій настоюється 4-5 хвилин, після чого його можна пити.

Гречаний чай можна заварювати до трьох разів, а насіння, що залишилося, за бажанням з’їсти.

У лікувальних цілях рекомендується щодня вживати гречаний чай протягом місяця по 3 рази на день, після чого зробити місяць перерви і повторити курс.

Гречаний чай: користь

Чай з гречки має надзвичайно багатий хімічний склад, який включає амінокислоти, ненасичені жирні кислоти, флавоноїди та вітаміни. Серед його основних корисних властивостей:

  • Зменшує набряки.
  • Очищає судини.
  • Знижує рівень глюкози.
  • Покращує функцію нирок.
  • Заспокоює нервову систему.
  • Зміцнює імунітет.
  • Покращує травлення та сприяє схудненню.

Альтернатива зеленому чаю та каві – чудовий напій для тих, хто уникає кофеїну, забезпечуючи ефект бадьорості без шкідливих наслідків.

Гречаний чай: шкода

Попри корисні властивості, гречаний чай має деякі протипоказання. Його не рекомендується вживати при загостренні хвороб шлунка чи кишківника, а також людям з порушеннями згортання крові.

Джерело: fitomarket.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-12 13:51:00