Україна і світ

Не змогли домовитися: iPhone 16 заборонили продавати в Індонезії


Індонезія заборонила продаж iPhone 16 через невиконання місцевих вимог щодо інвестицій. Обмеження торкнулися тільки нових моделей.

iPhone 16 заборонили продавати в Індонезії

Річ у тім, що для продажу гаджети мають складатися на 40% з компонентів, зроблених у межах країни. Компанія недостатньо інвестувала в місцеву економіку.

Ситуація стане справжнім ударом для корпорації на тлі хороших продажів iPhone 16 у всьому світі. І хоча в Індонезії не дуже активно купують смартфон компанії, населення країни становить понад 270 млн осіб. Це робить місцевий ринок потенційно зростаючим.

Ще в жовтні місцева влада заявила, що Apple інвестувала в Індонезію менше від обов’язкових $100 млн. Компанія побудувала в країні чотири академії для розробників замість того, щоб відкрити місцеве виробництво.

Xiaomi і Samsung уже мають свої заводи з виробництва смартфонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Іноді Apple робить помилки не тільки у веденні бізнесу – нещодавно компанія скоротила виробництво гарнітури змішаної реальності Vision Pro. Гаджет не зміг стати популярним через свою ціну та низку недоліків. Компанія планує працювати над іншою версією – більш доступною, але з меншим функціоналом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 16:04:02