Україна і світ

Коли краще садити гортензію у відкритий ґрунт та як це правильно робити


Гортензія – квітка з пишним цвітінням, яка здатна зачарувати кожного своєю красою. Щоб вона почала милувати око, її необхідно вчасно висадити в ґрунт.

Коли краще садити гортензію та як це правильно робити — читайте в матеріалі Life. Факти ICTV.

Коли садити гортензію навесні чи восени

Батьківщиною гортензії вважається Азія та Америка. В Україні її також активно вирощують як у горщиках, так і у відкритому ґрунті.

Гортензія здатна перетворити ваш сад у справжню квіткову казку.  Красиво оформлений чагарник буде ідеальною прикрасою для будь-якої ділянки. Однак для успішного вирощування важливо знати, коли найкраще садити гортензію, адже правильний час посадки допоможе рослині краще адаптуватися та прижитися.

Фахівці радять садити гортензію пізно восени або рано навесні. Обидва сезони мають свої переваги. Певні терміни посадки цієї рослини залежать від кліматичних умов.

Коли садити гортензію:

  1. Весняну посадку гортензії краще обирати в регіонах з холодною зимою, щоб уникнути ризику вимерзання молодої рослини. Садити квіти краще на початку весни, коли земля вже прогрілася, але ще немає інтенсивної спеки. Завдяки цьому коренева система матиме час на розвиток до настання літньої спеки і рослина зможе підготуватися до зимівлі.
  2. Осіння посадка гортензії підходить регіонам з помірним кліматом, тобто там, де тепла осінь й м’які зими. Найкращим часом посадки вважається жовтень. Посадка восени дозволяє зекономити час та отримати більш розвинену рослину навесні.

Ми з’ясували, коли найкраще садити гортензію, тепер дізнаймося, що необхідно для того, щоб квітка порадувала пишним цвітом.

Як правильно посадити гортензію восени

Посадка гортензії у правильні терміни забезпечить їй гарний старт та допоможе розвинути здорову і красиву крону. Проте для гарного розвитку рослини під час посадки необхідно дотриматись певних правил.

  • Гортензія любить сонце, тому для посадки вибирайте добре освітлене місце, захищене від прямих сонячних променів у найспекотніші години.
  • Приблизно за три тижні до вкорінення ґрунт необхідно підживити. Для цього в підготовану яму можна додати торф та хвойний опад. Це зробить землю пухкою. Також, щоби рослина добре перезимувала, можна додати фосфорно-калійні добрива (наприклад, біогумус). Вони допоможуть стволам краще визріти.
  • Під час посадки саджанці розташовують так, щоб коренева шийка на 2-3 см опинилася нижче рівня ґрунту.
  • Після цього рослину необхідно добре замульчувати (орієнтовно до 10 см). Річ у тім, що у гортензії вся коренева система розташована близько до поверхні, тому її необхідно убезпечити від негативної дії зовнішніх факторів.

Найкраще для мульчування гортензії підійдуть матеріали, що підкислюють ґрунт: шишки, соснова кора, хвойні голки тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Забезпечте гортензії достатній рівень вологості та дренажу, адже ця рослина любить вологу, але не терпить застою води.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 15:52:15