Україна і світ

Ліквідація МСЕК не завадить виплаті пенсій по інвалідності – Мінсоцполітики

Фото: Depositphotos

Реформа системи медико-соціальних експертих комісій (МСЕК) жодним чином не вплине на виплату пенсій людям з інвалідністю, які отримують їх на законних підставах.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович спростувала відповідну інформацію, яка шириться в мережі.

Ліквідація МСЕК та виплата пенсій з інвалідності

За її словами, у соцмережах почали ширити некоректну інформацію, що створює негативне враження щодо реформи МСЕК та системи соціальної підтримки осіб з інвалідністю.

Жолнович запевнила, що всі українці, яким призначено пенсії з інвалідності, отримуватимуть виплати і після реформи, і їх не буде зменшено.

Навпаки, як зауважила глава Мінсоцполітики, реформа соціальної підтримки осіб з інвалідністю покликана посилити підтримку таких людей, пришвидшити її надання, зменшити бюрократію та зробити систему підтримки під час та після хвороби чи травмування зрозумілою, простою і зручною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, що запровадять замість МСЕК. За його словами, функції комісії передадуть кластерним і надкластерним лікарням, де використовують електронні системи для спрощення процесу визначення інвалідності. Це дозволить контролювати всі етапи обстеження та мінімізувати ризики виникнення помилок.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 14:03:40