Україна і світ

Попри відмову опозиції: прем’єр Грузії заявив, що уряд буде сформовано

Фото: Getty Images

Уряд Грузії буде затверджено, попри відмову опозиції визнавати результати голосування. Також перше засідання грузинського парламенту відбудеться у звичному режимі.

Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, коментуючи заяви опонентів, що вибори були “вкрадені”, повідомляє Ехо Кавказу.

У Грузії затвердять результати виборів, попри протести

За словами Кобахідзе, опозиції “забракло гідності змиритися з черговою поразкою”.

— За всі ці роки вони жодного разу не змогли ухвалити результати виборів, гідно ухвалити свою поразку. Вони зазнали поразки вдев’яте… Будь-яка спроба оскаржити конституційний пристрій неприйнятна, – заявив він.

Також прем’єр країни заявив, що опозицію нібито виступила проти конституційного ладу країни втретє за чотири роки.

Він додав, що це “слабка спроба”. Опонентів з опозиції він назвав “відчайдушними політиками з відчайдушною спробою хоч якось виправдатись перед власними виборцями”.

За підрахунком 99% бюлетенів партія влади Грузинська мрія здобуває перемогу із 54% голосів виборців. Також п’ятивідсотковий бар’єр долають ще чотири партії: Коаліція за зміни – 10,923%, Єдність – Національний рух – 10,122%, Сильна Грузія – 8,781% та Гахарія за Грузію – 7,761%.

Опозиційні партії та коаліції заявили, що не визнають підсумки парламентських виборів у Грузії, які відбулись 26 жовтня, та планують мітинги. Вони відмовляються входити до парламенту та отримувати мандати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час виборів у Грузії фіксували численні порушення. Тамтешні журналісти повідомляли про спроби вкидання бюлетенів, а одну з виборчих дільниць у Марнеулі зачинили достроково.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 15:17:38