Україна і світ

Ліквідація МСЕК не завадить виплаті пенсій по інвалідності – Мінсоцполітики

Фото: Depositphotos

Реформа системи медико-соціальних експертих комісій (МСЕК) ніяк не вплине на виплату пенсій людям із інвалідністю, які отримують їх на законних підставах.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович спростувала відповідну інформацію, яка шириться в мережі.

Ліквідація МСЕК та виплата пенсій із інвалідності

За її словами, у соцмережах почали ширити некоректну інформацію, що створює негативне враження щодо реформи МСЕК та системи соціальної підтримки осіб із інвалідністю.

Жолнович запевнила, що всі українці, яким призначено пенсії з інвалідності, отримуватимуть виплати і після реформи, і їх не буде зменшено.

Навпаки, як зауважила глава Мінсоцполітики, реформа соціальної підтримки осіб із інвалідністю покликана посилити підтримку таких людей, пришвидшити її надання, зменшити бюрократію та зробити систему підтримки під час та після хвороби чи травмування зрозумілою, простою і зручною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, що запровадять замість МСЕК. За його словами, функції комісії передадуть кластерним і надкластерним лікарням, де використовують електронні системи для спрощення процесу визначення інвалідності. Це дозволить контролювати всі етапи обстеження та мінімізувати ризики виникнення помилок.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 14:03:40