Україна і світ

Іран не повинен зробити помилку: Остін закликав не відповідати на атаку Ізраїлю

Фото: Getty Images

Глава Пентагону Ллойд Остін закликав Іран не припуститися помилки і не відповідати на удари Ізраїлю вночі 26 жовтня.

Про це він заявив у розмові з ізраїльським колегою Йоавом Галантом.

Атака Ізраїлю на Іран: реакція Пентагону

За його словами, Іран не повинен зробити помилку, “відповівши на удари Ізраїлю, що має ознаменувати кінець цього обміну”.

Остін обговорив з Галантом можливості використання дипломатії для зниження напруженості в регіоні, включно зі звільненням заручників і угодою про припинення вогню в Газі, а також угоду в Лівані, яка дозволяє цивільним особам безпечно повернутися до своїх домівок.

Шольц закликав Іран до деескалації

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що вдалося уникнути жертв серед цивільного населення внаслідок ударів Ізраїлю по Ірану, і це дає можливість уникнути подальшої ескалації.

– Моє послання Ірану чітке: така масована ескалація не може тривати вічно. Це має припинитися зараз, і це дає можливість для мирного розвитку на Близькому Сході, – написав він у мережі Х.

За його словами, заждя цього необхідне припинення вогню в Газі і звільнити заручників.

– Я закликаю всі сторони до цього. Те ж саме стосується і Лівану, – додав Шольц.

Вночі 26 жовтня щонайменше сім вибухів прогриміли над Тегераном і містом Карадж, а також у східному місті Мешхед внаслідок удару ізраїльської авіації по військових об’єктах Ірану.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У відповідь ракетний удар Ірану 1 жовтня літаки ВВС Ізраїлю атакували склади та місця виробництва ракет земля-повітря і ще низку об’єктів ППО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 10:52:57