Україна і світ

У США бургери в McDonald’s стали причиною серйозного спалаху кишкової палички


Серйозний спалах кишкової палички, пов’язаний із бургерами Quarter Pounder у McDonald’s, сягнув 75 зареєстрованих випадків, переважно на заході США.

За даними Управління з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (FDA) і Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC), кількість госпіталізацій зросла до 22, хоча додаткових випадків смерті, за винятком смерті літнього пацієнта в Колорадо, не зареєстровано.

Джерело зараження

Як стало відомо, в однієї дитини й одного дорослого розвинувся гемолітико-уремічний синдром – серйозне захворювання, за якого пошкоджуються кровоносні судини в нирках.

Експертам ще належить підтвердити конкретний інгредієнт як джерело зараження, хоча вони оцінюють, чи могли джерелом бути нарізана цибуля або яловичі котлети.

Поки триває розслідування, компанія Taylor Farms, яка постачає нарізану цибулю в постраждалі регіони, оголосила про добровільне відкликання жовтої цибулі.

Бургери прибрали з меню

Ресторани McDonald’s у 13 постраждалих штатах тимчасово прибрали з меню чвертьфунтові бургери, хоча інші страви, включно з іншими бургерами з яловичиною, як і раніше, доступні.

Акції гіганта швидкого харчування впали більш ніж на два відсотки на початку торгів у другій половині дня.

Позови споживачів

Тим часом юридичні фірми Ron Simon & Associates і Meyers & Flowers подали позови від імені двох окремих споживачів з Колорадо і Небраски, яким стало погано після вживання бургерів.

Кожен позов вимагає відшкодування збитків у розмірі не менше $50 000, і адвокат Рон Саймон повідомив AFP, що планує представляти загалом 25 жертв.

– Коли споживач йде в McDonald’s, щоб купити їжу, він цілком довіряє, що ресторан зробив усе можливе, щоб зробити його їжу безпечною. І цю довіру було підірвано, – сказав Саймон.

Симптоми отруєння

Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) рекомендували тим, хто з’їв чвертьфунтий бургер і в кого з’явилися симптоми отруєння кишковою паличкою, як-от діарея, кривавий пронос, температура вище 38,9 °C і блювота, звернутися по медичну допомогу.

Симптоми зазвичай проявляються через три-чотири дні після зараження, і більшість людей одужують протягом п’яти-семи днів без лікування. Однак деякі випадки можуть стати серйозними і вимагати госпіталізації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У своїй заяві компанія McDonald’s повідомила, що вжила швидких і рішучих дій, а безпека харчових продуктів є її головним пріоритетом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-27 10:08:56