Україна і світ

Зеленський доручив виплатити всім українцям 1 тисячу гривень з 1 грудня

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів з 1 грудня запровадити нову програму з фінансової допомоги громадянам України. Нею буде передбачена виплата 1 тисяча гривень для українців.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні за підсумками 25 жовтня.

1 грудня українці отримають підтримку 1000 грн

Глава держави заявив, що зараз в Україні, на всіх рівнях нашої держави, має тривати підготовка до найближчих місяців.

– Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади. Готуються військові. І окрім таких системних речей, є рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні, в рамках якої кожен українець отримає 1 тисячу гривень.

– єПідтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки – це Укрзалізниця. Українські лікарські засоби. Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що всі деталі щодо цієї програми має визначити Кабмін і представити все це українцям.

– Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей, – наголосив він.

Президент не повідомив, чи буде ця програма щомісячною, і чи будуть українці отримувати у підтримку 1000 грн у наступні місяці.

Допомога українцям “від Зеленського” та єПідтримка

Нагадаємо, проєкт єПідтримка був запущений урядом президента Зеленського у грудні 2021 року, і тоді він передбачав виплати за вакцинацію від коронавірусу для українців. На той час гроші можна було витрачати на купівлю книжок, придбання квитків на потяг чи у музеї (або інші культурні події), а також абонементи у спортзали.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вже на початку повномасштабного вторгнення РФ сервіс єПідтримка використовувався для фінансової підтримки українців, а уряд зняв обмеження на придбання продуктів та товарів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 01:12:24