Україна і світ

Оформили фіктивну довідку: на Вінничині лікарі сприяли ухилянню від мобілізації ексдепутату

Фото: Офіс генпрокурора

На Вінничині чотирьом лікарям, які незаконно оформили непридатність до служби колишньому місцевому депутату, повідомили про підозру.

Про це пише Офіс генпрокурора.

– За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії Жмеринського РТЦК та СП, директору та двом лікарям КНП Жмеринський МЦ ПМСД у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), – йдеться у повідомленні.

Крім того, колишньому депутату Жмеринської міської ради повідомлено про підозру у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

На Вінничині лікарі допомагали ухилятися від мобілізації

За інформацією слідства, голова ВЛК разом з іншими лікарями склали і видали низку медичних документів, які містять неправдиві відомості про наявність у ексдепутата захворювання. Завдяки такому заключенню медичних працівників його було визнано непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. Це надавало йому можливість безперешкодного виїзду за межі країни.

– Таке рішення могло дозволити втекти за кордон колишньому депутату Жмеринської міської ради, який обвинувачується в організації замаху на вбивство іншого депутата міськради, – зауважуєть в Офісі генпрокурора.

До суду обвинувальний акт щодо нього було направлено ще у травні. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше ДБР викрило працівників Голосіївського РТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов’язаних.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 17:39:26