Україна і світ

Україна пропонувала РФ переговори через Туреччину: в ОП спростували слова Путіна

Фото: Генштаб ЗСУ

У Володимира Путіна є бажання вести війну, тому він постійно шукає “відмазки”, чому не йде на Формулу миру.

Так в Офісі президента прокоментували заяву Володимира Путіна, про те що нібито представник Туреччини на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку у вересні отримав від України якусь пропозицію для Росії.

Україна зверталася до РФ щодо переговорів: реакція ОП

– У нас є Формула миру. Вона є в Статуті ООН. А у нього у Путіна є бажання вести війну, і він винуватець агресії. Тому йому постійно потрібно шукати відмазки, чому він два роки не йде на Формулу миру, сказав радник президента України з комунікації Дмитро Литвин.

Нагадаємо, напередодні на пресконференції за підсумками саміту БРІКС, російський диктатор Володимир Путін заявив, що Туреччина як посередник зверталася до нього “прямо з Нью-Йорка” під час вересневої сесії Генасамблеї ООН із нібито пропозицією від України щодо переговорів.

ЄС про Казанську декларацію БРІКС

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Речник ЄС Пітер Стано зазначив, що Євросоюз не сприймає на свою адресу положення Казанської декларації БРІКС, які засуджують та закликають скасувати “односторонні неправомірні санкції”, бо всі обмежувальні заходи, які застосовує ЄС, є обґрунтованими та спираються на законодавство ЄС і міжнародне право.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 14:23:15