Україна і світ

Франція підтримує План перемоги, запропонований Зеленським – глава МЗС країни

Фото: МЗС

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив про підтримку з боку Парижа Плану перемоги Володимира Зеленського.

Про це він сказав 19 жовтня під час першого візиту до Києва, після призначення на посаду наприкінці вересня.

В українській столиці Барро зустрівся зі своїм українським колегою Андрієм Сибігою, після чого відбулася їхня спільна пресконференція.

Глава МЗС Франції Барро про План перемоги

Глава МЗС Франції Жан-Ноель Барро, заявив, що Франція підтримує План перемоги президента Володимира Зеленського. Саме тому Париж залишається поруч з Києвом “вже близько 1 тис. днів” та докладає необхідних зусиль.

За його словами, важливо й надалі підтримувати Україну у різних сферах. Він додав, що Україна має сама вирішувати, коли починати мирні переговори.

— Потрібно докласти зусиль, щоб мирний план, запропонований Зеленським, залучив якомога більше країн до його реалізації, – сказав він на пресконференції.

Він також додав, що у Парижі 17 жовтня відбулася конференція з питань ядерної безпеки за пунктом Формули миру.

Також він нагадав, що під час візиту до Парижа Володимир Зеленський представив План перемоги главі французької держави Еммануелю Макрону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зі свого боку Андрій Сибіга зауважив, що Франція дієво забезпечує просування Плану перемоги Зеленського. Він додав, що спілкувався з Барро віч-на-віч і вони обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення Плану перемоги.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 13:41:34