Львівський портал

У ЗСУ створять Школу інструкторів

У Збройних Силах України створять Школу інструкторів, як єдиний навчальний підрозділ для підготовки інструкторського складу. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

«Ми також розглядаємо заміщення офіцерських посад викладачів на сержантські. Це підвищить авторитет та престиж сержантського корпусу», – зазначив представник Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Євген Межевікін.

Він підкреслив, що Школа інструкторів стане єдиним навчальним підрозділом, який готуватиме інструкторів для всіх Збройних Сил України за однаковими стандартами. Також у Школі планують організувати курси підвищення кваліфікації для чинних інструкторів.

Окрім цього, необхідно звільнити інструкторів від виконання невластивих обов’язків, аби вони могли повністю зосередитися на навчанні новобранців. Це передбачає виключення з їх діяльності господарських завдань, заходів забезпечення та відряджень, не пов’язаних із підготовкою.

За словами полковника Василя Румака з програми підготовки будуть також вилучені ті частини, які є рудиментарними або не відповідають сьогоднішнім потребам.

«Натомість інструктори матимуть більше часу на важливі програми, спрямовані на збереження життя військовослужбовців та їхню адаптацію до сучасних бойових умов. Зокрема, це стосується застосування БпЛА, окопного РЕБ, топографії тощо», – зазначив офіцер.

Нагадаємо, 15 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський уже зазначав, що в Україні планують створити Школу інструкторів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Генштаб

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 17:42:46