Україна і світ

Без світла два райони: у Санкт-Петербурзі лунали вибухи через можливу атаку дронів

У російському місті Санкт-Петербург зранку 19 жовтня пролунали вибухи. Російські ЗМІ заявили, що причиною вибухів стала атака дронів.

Російський ресурс Фонтанка повідомив, посилаючись на екстрені служби, що сили ППО збили безпілотник.

Вибухи у Санкт-Петербурзі: що відомо.

Жителі Санкт-Петербурга повідомили, що чули звуки вибухів о 7:00 за місцевим часом. Мешканці повідомляли про щонайменше три вибухи, після яких зникло світло у деяких районах.

Вибухи також потрапили на відео мешканців одного з сіл Ленінградської області.

Без електрики залишилися 300 будинків Приморського району. Також було знеструмлено Виборзький район Санкт-Петербурга.

Російська розподільча мережева компанія Россети Лененерго пояснила відключення світла “технологічними порушеннями”. Згодом енергетики заявили, що нібито відбулося технологічне порушення на обладнанні 110 кВ.

Пропагандистські ЗМІ РФ заявили, що близько 70 тис. людей мали проблеми зі світлом. Фонтанка повідомила, що повністю енергопостачання на півночі Петербурга мають відновити до 17:00.

Поки у районах з проблемами з подачею електроенергії повністю відновили світлофори.

Уночі 19 жовтня також пролунали вибухи у російському Брянську. Під атаку дронів потрапив завод мікроелектроніки Кремній Ел.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цей завод випускає мікроелектроніку для ЗРК Панцир, ракет Іскандер, а також для РЛС, РЕБ і БпЛА. З початку повномасштабної війни в Україні це вже щонайменше четвертий удар по підприємству.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 12:51:11