Україна і світ

Зеленський порівняв реакцію партнерів на План перемоги з наданням Patriot та F-16

Фото: Офіс президента

Реакція союзників на План перемоги Зеленського, першим пунктом якого є запрошення України до НАТО вже зараз, така сама, як на постачання Patriot і F-16.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю Financial Times.

Реакція на План перемоги Зеленського

– Реакція на План перемоги така сама, як і на Patriot, і на F-16. Але ми маємо це зробити. Лише так ми зможемо вижити. Війна не закінчиться, доки Путін не відчує, що він повинен закінчити. А він розуміє лише силу, – заявив український президент.

Зеленський наголосив, що вступ України до НАТО не залежить від Росії. Натомість залежить від волі наших партнерів.

Як зазначає видання, попри те, що усі члени НАТО вважають, що Україна перебуває на “незворотному шляху” до членства, деякі союзники, зокрема Сполучені Штати та Німеччина, все ще побоюються ескалації конфлікту з Росією.

– Більшість з них на нашому боці. Але ми маємо чинити тиск на інших, – додав він, зазначивши, якщо Україна не отримає запрошення до НАТО, то моральний та військовий дух українців впаде.

– Запрошення означає ще один крок до НАТО, а це означає, що їхні діти не загинуть. Ніколи, тому що ми будемо членом блоку. Якщо ми не отримаємо запрошення, моральний дух впаде, – наголосив Зеленський.

Також український президент в інтерв’ю Financial Times заявив, що Україна не знає, якою буде пропозиція США після президентських виборів, але, ймовірно, є три різні шляхи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Детальніше про три шляхи розвитку подій в Україні після президентських виборів у США читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 12:35:46