Україна і світ

Зміни в програмі єВідновлення: заяву про знищене житло можна подати в Дії


В Україні оновили програму єВідновлення для громадян, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій. Відтепер заяву про компенсацію за знищене житло можна подати на порталі Дія.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Важливо, що тепер послугою зможуть скористатися і люди без РНОКПП.

Крім того, подати заяву можуть і представники власників знищеного житла. Для цього треба звернутися в будь-який ЦНАП, не обов’язково за місцем проживання.

– Від запуску послуги вже 10,7 тис. сімей отримали житлові сертифікати, 4,7 тис. з них уже реалізовано. Подавайтеся на єВідновлення – держава допоможе відбудувати, – закликав Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Як подати заяву про компенсацію на порталі Дія

  1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся в кабінеті на порталі diia.gov.ua.
  2. Натисніть Подати заяву в послузі Компенсація за пошкоджене або знищене майно.
  3. Виберіть об’єкт, за який хочете отримати компенсацію.
  4. Оберіть тип компенсації Житловий сертифікат чи Грошова виплата. Другий тип доступний для власників знищених приватних будинків, які хочуть відбудуватися на власній земельній ділянці.
  5. Дайте відповіді на анкетні запитання.
  6. Перевірте та підпишіть заяву. Якщо майно було знищене, приєднання до заяви співвласників не є обов’язковим. Кожен співвласник може отримати компенсацію в межах подання окремих заяв.

Законні та уповноважені представники власників знищеного житла можуть подати заяви тільки через ЦНАП.

Заяву про отримання житлового сертифіката єВідновлення можуть подати громадяни, чиє знищене житло розміщене на деокупованій території. А також якщо житло було знищене в громаді, яка перебуває в зоні бойових дій, проте безпекова ситуація дозволяє комісії провести обстеження такого житла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 17:26:54