Україна і світ

Наводили ракети на Дніпро: викрито ще двох шпигунів агентурної мережі ФСБ

Фото: СБУ

У Дніпропетровській області контррозвідка СБУ затримала ще двох учасників агентурної мережі російської ФСБ, яку викрили у серпні цього року.

Тоді затримали шістьох агентів, що коригували ракетно-дронові атаки по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону.

Викриття агентурної мережі ФСБ на Дніпропетровщині: затримали ще двох агентів

СБУ встановила місцезнаходження і затримала ще двох агентів цієї групи – це 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна з передмістя Дніпра.

Фото: СБУ

За даними слідства, вони діяли окремо один від одного, але мали спільного російського куратора, що координував діяльність усієї мережі.

За його вказівкою шпигуни розвідували локації Сил оборони та об’єктів Укрзалізниці, що задіяні у постачанні техніки та боєприпасів на фронт.

Вони також відслідковували маршрути руху колон ЗСУ у напрямку передової.

Для цього зрадники об’їжджали вулиці Дніпра та прилеглих територій, фіксуючи потрібні об’єкти. Звіти відправляли ФСБ у вигляді геолокацій потенційних цілей з їх детальним описом.

Обох фігурантів затримали за місцями проживання, у них вилучили мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Їм оголошено підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), що передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вони під вартою без права внесення застави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 10:48:21