Україна і світ

На місці замаху: Маск закликав голосувати за республіканця Трампа

Фото: Getty Images

Під час суботнього мітингу в Батлері штат Пенсільванії, мільярдер та генеральний директор SpaceX і Tesla Ілон Маск висловив свою підтримку Дональду Трампу на майбутніх президентських виборах. За його словами, Трамп є “єдиним кандидатом, здатним зберегти демократію в США”.

Ілон Маск з’явився на мітингу Дональда Трампа

Мільярдер вперше з’явився на мітингу Трампа. Під час свого виступу він активно закликав голосувати саме за представника Республіканської партії.

Маск заявив, що вибори 2024 року можуть стати “останніми”, якщо Трамп не переможе.

— Президент Трамп повинен перемогти, щоб зберегти конституцію, він повинен перемогти, щоб зберегти демократію в Америці, це ситуація, яку необхідно перемогти, — сказав Маск.

Щоб висловити свою підтримку власник соціальної мережі X (колишній Twitter) одягнув чорну кепку з гаслом кампанії Трампа: Зробимо Америку знову великою. При цьому Маск висловився: “Як бачите, я не просто МАГА — я Темний МАГА”.

Ілон Маск розкритикував Джо Байдена

Під час своєї промови мільярдер не оминув й чинного президента Джо Байдена. Маск згадав про його невдалі моменти: “У нас був один президент, який не міг піднятися на сходи, а інший продовжував боротися після замаху. Кого ви хочете бачити представником Америки?”.

Це висловлювання Маск опублікував на своїй сторінці в X, а також поділився декількома іншими публікаціями з мітингу.

Замах на Дональда Трампа

Суботній мітинг відбувся в Батлері штат Пенсільванії, де й скоїли замах на колишнього президента США. Це сталося 13 липня 2024 року, коли під час його виступу пролунали постріли.

Тоді Трамп схопився за вухо та був терміново евакуйований представниками Секретної служби. Згодом стало відомо, що куля зачепила його праве вухо, стрільця було ліквідовано на місці.

Через короткий час прихильники Трампа отримали лист з коротким посланням: “Я ніколи не здамся”.

Дата президентських виборів у США

Американці обиратимуть нового лідера країни у вівторок, 5 листопада 2024 року. Головними претендентами на пост президента є республіканець Дональд Трамп та чинна віцепрезидентка Камала Гарріс від Демократичної партії.

Зауважимо, що спочатку опонентом Трампа був Джо Байден. Проте, через невдачу на дебатах та проблеми зі здоров’ям він зняв свою кандидатуру та рекомендував Гарріс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дебати Трампа і Гарріса відбулися 11 вересня. Опитування CNN показало, що 63% глядачів вважають переможницею Камалу Гарріс, тоді як Трампа підтримали 37%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 17:06:18