Україна і світ

На Рамштайні Україна може отримати конкретніші кроки для членства НАТО – WP

Фото: Офіс президента

Наступного тижня на засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині союзники можуть надати Україні конкретніші кроки для вступу в НАТО.

Про це повідомила американська газета The Washington Post, посилаючись на українських та західних офіційних осіб.

Чого очікувати Україні від зустрічі у Рамштайні

Газета пише, що після того, як президент України Володимир Зеленський під час візиту до США не зміг домогтися дозволу на далекобійні удари по Росії, Києву можуть надати іншу допомогу під час Рамштайну.

Зокрема, за словами іноземного дипломата, країни НАТО розглядають шляхи надання Україні більш конкретних кроків для майбутнього членства в військово-політичному блоці. Водночас журналісти пишуть, що це, ймовірно, все ще не ті кроки, про які просить Київ.

Повідомляється, що в плані перемоги, який Зеленський презентував у США, вочевидь, передбачене прискорене членство в НАТО або обов’язкові гарантії безпеки від західних партнерів.

Також вказується, що українські чиновники занепокоєні, що наближення президентських виборів у США може поставити під загрозу продовження військової допомоги.

Зеленський з командою намагаються переконати президента США Джо Байдена підтримати План перемоги, що могло б залишитися в історії як частина його політичної спадщини.

Газета додає, що Білий дім навряд чи може вдатися до рішень, які можуть вплинути на передвиборчу кампанію демократів, а саме віцепрезидентки Камали Гарріс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці вересня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім дуже уважно вивчає деталі Плану перемоги, який на зустрічі з Байденом представив Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 13:50:49