Україна і світ

Ділитися унікальним досвідом: дитячі лікарні на Київщині та в Тоскані мають намір співпрацювати


Київська обласна дитяча лікарня в Боярці та італійська дитяча лікарня Мейєр у Флоренції підпишуть угоду про співпрацю. Про це стало відомо під час онлайн-зустрічі з губернатором регіону Тоскана Еудженіо Джані.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Міжнародне медичне партнерство

– Навесні цього року Київщина і Тоскана підписали Меморандум про співпрацю і вже наповнюють його конкретними заходами. Пріоритет – медицина та освіта, – йдеться в повідомленні.

Міжнародне медичне партнерство – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка спрямована на підвищення якості медичних послуг.

Стажування за кордоном

Руслан Кравченко зазначив, що дитячі лікарні у Флоренції та Боярці – високоспеціалізовані медичні заклади, які мають унікальний досвід, яким можуть ділитися один з одним.

– Домовилися, що вже в листопаді кілька лікарів пройдуть стажування за кордоном. В умовах війни українські медики опинилися перед серйозними викликами. І наше завдання, щоб усі жителі Київщини отримували якісні медпослуги, – розповів Кравченко.

Співпраця між університетами

Під час зустрічі сторони обговорили також початок співпраці між університетськими лікарнями Флоренції, Пізи, Сієни та медичними коледжами Київської області.

Ще одне питання – встановлення партнерства між університетами регіону Тоскана та Київщини.

Розвиток економіки

– Окрема тема – розвиток економіки. Запропонував італійському колезі створити онлайн платформу для бізнесу Kyiv region – Tuscany Business Bridge Web Portal за прикладом успішного проєкту зі штатом Вашингтон. Це онлайн-майданчик, де представники бізнесу, компанії та виробництва з конкретних регіонів мають можливість продавати свої продукти та послуги, – зазначив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА запросив губернатора Тоскани взяти участь у Третьому Міжнародному Саміті Міст і Регіонів навесні 2025 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Руслан Кравченко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 13:17:53