Україна і світ

Зеленський і Сирський у День ТрО: Пишаємося кожним, переможемо

Фото: Офіс президента

6 жовтня, у День територіальної оборони, слова вітань надійшли від президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Вітання Зеленського у День ТрО

Володимир Зеленський у День ТрО наголошує: сьогодні день воїнів і підрозділів, які разом з усіма складовими Сил оборони та безпеки України захищають нашу державу та людей.

З перших днів повномасштабної війни тисячі й тисячі воїнів ТрО, продовжує президент, виявили найкращі риси українського характеру, свою сміливість і відданість Україні, ставши на захист Півночі (столиці, Чернігова, Сум), Харкова, Донеччини та Луганщини, Півдня нашої держави.

– Пишаємося кожним, хто справді стійкий! Дякуємо кожному, хто знищує ворога та виборює для України можливість жити. І шануємо пам’ять усіх полеглих у боях заради України! – наголосив Володимир Зеленський.

Вітання Сирського у День ТрО

Олександр Сирський, звертаючись до бойових побратимів та посестер, у День ТрО нагадав, як на початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України різні за віком, професіями та досвідом люди взяли до рук зброю.

– Фермери, вчителі, бізнесмени, актори, журналісти, будівельники, програмісти, науковці мужньо стали на захист України, поповнивши лави Сил територіальної оборони ЗСУ, – почав своє звернення головком.

Підрозділи та частини ТрО з перших днів, не втрачаючи жодної хвилини, прийняли бій із російськими окупантами на околицях рідних для них Києва й Чернігова, Сум і Харкова, Херсона та десятків інших українських міст і сіл, продовжує головнокомандувач ЗСУ.

– Згодом тисячі українських захисників та захисниць у складі бригад та батальйонів тероборони з різних куточків нашої держави рушили на Схід та Південь – відбивати навалу підступного ворога, – зазначає Олександр Сирський.

Головком додає: воїни ТрО неодноразово доводили та продовжують підтверджувати свою ефективність та майстерність безпосередньо у боях на найгарячіших напрямках фронту.

– У пам’яті кожного українця назавжди закарбований подвиг солдатів, сержантів та офіцерів Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Вічна шана та слава всім донькам і синам нашої країни, які поклали свої життя у боротьбі за волю і незалежність Батьківщини… – зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Насамкінець Олександр Сирський побажав тероборонівцям міцного здоров’я, наснаги, витримки, сили духу та незгасимої енергії!

– Переможемо! Слава воїнам Сил територіальної оборони Збройних сил України! – написав на завершення головком.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 956-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 12:44:52