Україна і світ

Зареєстровано вже 91 випадок: від нової бактеріальної інфекції в Гонконзі померли четверо людей


У Гонконзі, який, нагадаємо, є адміністративним районом Китаю, поширюється нова смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Загалом зареєстровано вже 91 випадок захворювання. Експерти вважають, що інфекція могла поширитися від прісноводної риби.

Симптоми інфекції

– У п’яти чоловіків і семи жінок віком від 49 до 97 років, які потрапили до лікарень, переважно спостерігалися сепсис і абсцес суглоба. У всіх 91 пацієнта симптоми з’явилися до середини вересня, а у 70 з них були супутні захворювання, – йдеться в повідомленні.

Результати тестування

Місцевий Центр охорони здоров’я заявив, що завершив тестування та аналіз зразків прісноводної риби та навколишнього середовища, зібраних на ринках і рибних ставках.

Підкреслюється, що жоден новий зразок не дав позитивного результату ST 283 (серотип III послідовності типу 283) інвазивної інфекції стрептокока групи B.

Стан хворих

За словами представників Центру, дані лікарняного спостереження за останні два тижні показали, що загальна щоденна кількість госпіталізованих пацієнтів, заражених бактерією, залишається стабільною, попри нові випадки.

– Чотири пацієнти з основними захворюваннями померли, ще четверо перебувають у важкому стані. Сорок три пацієнти перебували в стабільному стані, інші були виписані, – зазначає видання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: South China Morning Post

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 12:09:16