Україна і світ

Дебати Тіма Волза і Джей Ді Венса: хто переміг – опитування

Фото: Getty Images

Під час перших і, ймовірно, єдиних віцепрезидентських дебатів між Тімом Волзом і Джей Ді Венсом виборці, які спостерігали  сказали, що вони були на рівні, і переважна більшість вважає, що тон дебатів був позитивним.  

Про це свідчать результати опитування CBS News.

Дебати Венса і Волза: хто переміг

42% виборців, які дивилися дебати, сказали, що Венс виграв дебати. Тоді як 41% вважають, що переможцем став Волз.

17% вважають, що кандидати були на рівні, тобто нічия.  

Зазначається, що спостерігачі за дебатами були дещо більш демократичними у своїй партійній приналежності, ніж виборці по всій країні.

Напередодні дебатів демократи з більшим ентузіазмом ставилися до Волза, ніж республіканці до Венса, що, можливо, пояснює демократичну схильність сьогоднішньої аудиторії. 

Для більшості глядачів дебатів обидва кандидати здавалися сьогодні поміркованими, а не екстремістськими. 

І обидва кандидати набрали більшість голосів, заявивши, що готові стати президентом США, якщо це стане необхідним. Більшість партійців вважали, що лише кандидат від їхньої партії готовий стати віцепрезидентом, тоді як більшість незалежних заявили, що готові обидва. 

Кандидати вважалися рівними у деяких питаннях, які підіймалися на дебатах, включаючи економіку та конфлікт на Близькому Сході.  

Волз вважався кращим в обговоренні питань охорони здоров’я та абортів, натомість Венс мав перевагу в питаннях імміграції.

Чи змінились думки виборців про Венса та Волза після дебатів 

Обидва кандидати покращили свій загальний імідж серед виборців порівняно з попередніми дебатами. До дебатів більше глядачів мали негативне ставлення до Венса, але після дебатів трохи більше глядачів мали позитивне ставлення до нього, ніж негативне.  

Хоча глядачі вважали, що загальний тон дебатів був позитивним, Венс витрачав більше часу на напади на Камалу Гарріс і Тіма Волза, ніж на пояснення власних поглядів. 

Натомість більшість виборців вважають, що Волз витрачав більшу частину часу на пояснення власних поглядів.

Додамо, що це опитування CBS News/YouGov ґрунтується на 1 630 інтерв’ю з потенційними виборцями, які повідомили, що дивилися віцепрезидентські дебати у вівторок, 1 жовтня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Респонденти були попередньо опитані в період з 27 по 30 вересня 2024 року щодо того, чи планують вони дивитися дебати, і чи готові вони пройти повторне інтерв’ю після дебатів. Похибка становить +/- 2,7 пункти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 09:49:11