Україна і світ

Працюємо, щоб прискорити рішення партнерів щодо коштів від активів РФ – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне вечірнє звернення у вівторок, 1 жовтня.

Глава держави повідомив, що провів наради з військовим керівництвом та розповів про роботу над прискоренням передання доходів від активів РФ.

Звернення Зеленського 1 жовтня

Президент повідомив, що обговорив потреби наших бригад та ситуацію на фронті з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та начальником Генштабу Анаталієм Баргилевичем.

— Ми обговорили ті речі, які наші партнери можуть реально посилити найближчим часом. Окремо була доповідь керівника ГУР Буданова, міністра оборони Умєрова. Щодо того, як наша розвідка оцінює перспективи цього року, російські наміри, завдання, які ставить Кремль перед їхніми військовими, – сказав президент.

Зеленський додав, що “чітко бачимо основні орієнтири того, на що саме треба відповісти і як саме”.

Також президент заслухав доповідь очільника уряду Дениса Шмигаля. Йшлося насамперед про ситуацію в енергосистемі, побудову захисних споруд, імпорт електрики в Україну.

Також прем’єр-міністр доповів щодо фінансової ситуації для нашої держави.

— І працюємо, щоб прискорити рішення наших партнерів щодо коштів від використання російських активів. Політично рішення є. Відчуття справедливості – що російські активи повинні працювати для захисту від російської ж агресії – поділяють усі партнери, – наголосив Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, для цього потрібний дієвий механізм. Він зазначив, що це не тільки дасть Україні більше стійкості – це дасть правильний сенс усій ситуації. Потрібно забезпечити всі елементи справедливості для України – для країни, на яку Росія злочинно напала.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 19:52:58