Україна і світ

Про лікування і реабілітацію можна дізнатися в е-кабінеті: МВС запустило сервіс для ветеранів


Для співробітників Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які були поранені чи отримали травми під час війни, МВС запустило сервіс “Електронний кабінет постраждалого”.

Новий проєкт МВС

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко розповів про цей проєкт в інтерв’ю Укрінформу.

Він перерахував соціальні послуги, які можуть отримати ветерани МВС та їхні рідні через новий сервіс. Його розробники врахували побажання самих ветеранів.

За словами Тимченка, найбільше цікавили людей фінансова допомога, отримання статусу УБД, відновлення втрачених документів, надання довідок про поранення, подальше лікування та реабілітація.

Сервіс існує лише чотири місяці, але за цей час в новому електронному кабінеті авторизувалися вже понад 6 тис. постраждалих та членів їхніх родин.

– Алгоритм дій щодо авторизації в е-кабінеті наші ветерани можуть отримати у соціального співробітника, який є в усіх регіональних підрозділах структур системи МВС, – повідомив Леонід Тимченко.

Спортивна реабілітація буде доступна всім

Він додав, що МВС планує збільшити перелік соціальних послуг через електронний сервіс, зокрема, додати опцію із організації спортивних тренувань.

Наразі збирають інформацію про всі спортивні об’єкти, які є у відомчих закладах вищої освіти. Головні управління Нацполіції і Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які мають свої спортзали, теж готові надавати ветеранам можливість проходити спортивну реабілітацію в цих установах.

За словами заступника міністра, у сервісі вже створена інтерактивна мапа, де кожен ветеран може побачити і обрати для себе спортивний заклад, що розташований поблизу.

А відповідальний співробітник організує йому тренування.

– Враховується і інклюзивність, тому що у нас є співробітники, які переміщуються на кріслах колісних або ті, які мають порушення зору, – зазначив Леонід Тимченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як наголосив Тимченко, кожен бажаючий зможе пройти спортивну реабілітацію з фахівцями.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 15:41:18