Україна і світ

Коли осінні канікули в Україні у 2024 році та чи можуть їх скасувати

Фото: Depositphotos

Щороку осінні канікули починаються в останній тиждень жовтня і тривають 7 днів. Факти ICTV дізнавалися, коли осінні канікули в Україні у 2024 році та скільки відпочиватимуть школярі.

Осінні канікули в Україні 2024: дата

Цьогоріч Міністерство освіти не ставить чітких рамок, коли починатимуться та закінчуватимуться осінні канікули. Пропонують лише орієнтовні дати. При цьому адміністрація школи може самостійно вносити в цей графік зміни. Зокрема, йдеться про зміну епідеміологічної ситуації чи погодних умов.

Від чого залежить дата осінніх канікул в Україні у 2024 році:

  • безпекової ситуації в регіоні;
  • температури навколишнього середовища;
  • наявності електроенергії.

Усе це буде враховуватися під час вибору дат канікул.

Осінні канікули 2024 року: коли почнуться і скільки триватимуть

На сайті МОН зазначено, що тривалість канікул в освітніх закладах не може бути меншою, ніж 30 календарних днів за весь навчальний рік.

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти, осінні канікули для школярів у 2024 році заплановані з 28 жовтня до 3 листопада. Однак слід пам’ятати, що конкретні дати можуть варіюватися залежно від рішення адміністрації кожного навчального закладу.

Щоб бути в курсі точної інформації, батькам рекомендується уточнювати розклад канікул у класного керівника або в адміністрації школи.

Чи можуть скасувати осінні канікули в Україні

Чиновники вважають, що поки на вулиці досить тепло, є стабільне енергозабезпечення, необхідно якомога більше займатися, щоб освоїти максимальний обсяг матеріалу.

До настання холодів потрібно попрацювати максимально ефективно. Це дасть можливість більше відпочивати в зимовий час. Цього року експерти та чиновники прогнозують доволі складну зиму. Невідомо, чи буде електрика та опалення в школах. Тому в деяких регіонах осінні канікули можуть і зовсім скасувати, щоб взимку відпочивати довше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо що навчальний рік продовжили до 30 червня 2025 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 14:45:53